Waadhoeke wil regenboogvlaggen aan kerken en scholen op Coming Out Day
donderdag 7 oktober 2021

Waadhoeke wil regenboogvlaggen aan kerken en scholen op Coming Out Day

Maandag 11 oktober is het Coming Out Day. Dan is er aandacht voor het moment dat een homo, lesbienne, biseksueel of transgender openlijk voor zijn of haar seksuele geaardheid of genderidentiteit uitkomt. De gemeente Waadhoeke wil op die dag zoveel mogelijk regenboogvlaggen laten wapperen in de gemeente. Ze heeft daarom de vlaggenisten van de dorpen en de scholen een regenboogvlag aangeboden.

 

Waadhoeke is Regenbooggemeente
De gemeenteraad heeft vorig jaar antidiscriminatiebeleid vastgesteld. Met het vaststellen van dat beleid werd Waadhoeke Regenbooggemeente. Als regenbooggemeente hijst Waadhoeke elk jaar op Coming Out Day de regenboogvlag. De regenboogvlag symboliseert dat iedereen zichzelf kan zijn, zich geaccepteerd en veilig voelt. Ook de vlaggenisten van alle dorpen zijn gevraagd om de regenboogvlag in top te hijsen.

Onderwijs ook uitgenodigd om te vlaggen
Eén van de speerpunten in het antidiscriminatiebeleid is het onderwijs. De gemeente vindt het belangrijk dat kinderen van jongs af aan weten dat Waadhoeke een gemeente wil zijn waarin iedereen erbij hoort en gelijkwaardig is. Daarom worden de scholen van harte uitgenodigd om ook de regenboogvlag te hijsen. Ook kinderen moeten zichzelf kunnen zijn. Op school, in de sport, binnen de sociale kring, op straat, waar dan ook!

Regenboogvlag bestellen?
Scholen in Waadhoeke die de regenboogvlag willen hijsen, kunnen er een bestellen bij de Dokkumer Vlaggen Centrale. De factuur betaalt de gemeente aan de scholen terug. De gemeente hoopt van harte dat de vlag bij vele scholen wappert op Coming Out Day. Hoe meer vlaggen, hoe zichtbaarder.

Regenboogvlaggen voor Fryslan
Hoe meer regenboogvlaggen, hoe beter is ook het motto van ‘Regenboogvlaggen voor Fryslân’, een actie van Moeders en Vaders van Fryslân. Hun idee is om in heel Fryslân zoveel mogelijk regenboogvlaggen te laten wapperen in de week van Coming Out Day en Roze Zaterdag (16 oktober, in Leeuwarden). Zo willen ze Friesland én de rest van Nederland permanent nóg een beetje mooier en inclusiever maken. Én door zoveel mogelijk mensen te inspireren om een digitale vlag te planten op de vlaggenkaart. Zie voor meer informatie op www.regenboogvlaggenvoorfryslan.frl

Naar het nieuwsoverzicht
Top