Zwembad Schatzenburg moet open blijven
zondag 14 maart 2021

Zwembad Schatzenburg moet open blijven

Zwembad Waadhoeke
Al meer dan een halve eeuw fietsen duizenden kinderen, uit onder andere Menaam, Dronryp, Berltsum, Bitgum, Ingelum, Bitgummole, Deinum, Marsum, Ljouwert, Skingen en Slappeterp 's zomers met hun zwemkleding onder de snelbinders naar het zwembad van Menaam. Direct uit school of eerst nog gauw even naar huis voor een koekje en wat drinken. Geen oog is er dan voor de tablet of de iphone maar is er één en al actie bij het water tot het zwembad ‘s avonds zijn deuren sluit. In het weekend ligt de speelweide bij het zwembad bij mooi weer vol met jong en oud. En `s morgens vroeg liggen de eerste sportievelingen alweer in het water om de conditie op peil te houden. Een sportief ritueel dat haar bijdrage levert aan een gezonde levensstijl en saamhorigheid tussen de dorpen. 

 

Net als andere zwembaden in de gemeente heeft ook Menaam te maken met noodzakelijk onderhoud. Om de deuren open te kunnen houden, zal daarom intensief gerenoveerd moeten worden. De eigenaar heeft aangegeven het zwembad graag te behouden maar dan wel het komende jaar te willen gebruiken voor een complete renovatie van het zwembad. Zo wil hij bijvoorbeeld het bad verwarmen zodat er in het seizoen langer gebruik gemaakt kan worden van het zwembad. Misschien wordt het daardoor zelf weer mogelijk om zwemlessen te geven! Helaas kan zo’n ingrijpende renovatie niet compleet gerealiseerd worden zonder dat gemeente Waadhoeke dit plan steunt. Kortom; zonder geld van de gemeente, komt een eind aan een begrip in onze gemeente! 

 

Als actiegroep willen we gemeente Waadhoeke duidelijk maken dat we niet kunnen zonder schoon, gezond zwemwater en dat daarom zwembad Waadhoeke open moet blijven!!! Hiervoor proberen we zoveel mogelijk handtekeningen te verzamelen en worden er de komende tijd acties op onder andere Facebook en Instagram georganiseerd om ons doel te bereiken.

 

Door op de link te klikken kunt u de petitie tekenen!

https://zwembadwaadhoeke.petities.nl

 

We hopen dat zwembad Waadhoeke hierdoor het hoofd boven water kan houden!!!

 

 

Met vriendelijke groet,

 

Actiegroep zwembad Waadhoeke

Facebook: Actiegroep zwembad Waadhoeke

Instagram: actiegroepzwembadwaadhoekeNaar het nieuwsoverzicht
Top