Bestuurders tekenen op unieke locatie voor fietsen langs Waddenzee
dinsdag 16 juni 2020

Bestuurders tekenen op unieke locatie voor fietsen langs Waddenzee

Maandag 15 juni hebben de wethouders van de gemeenten Waadhoeke, Harlingen en Noardeast-Fryslân samen met een bestuurder van Wetterskip Fryslân de handtekening gezet onder de samenwerkingsovereenkomst ‘Op Paad lâns it Waad’. Dat deden ze met de fiets aan de hand op de dijk bij Pietersbierum.

 

Genieten van de hele Friese Waddenkust per fiets; dat is het doel van het projectplan ‘Op Paad lâns it Waad’. Dit doel is nu bekrachtigd met de handtekeningen van wethouder Caroline de Pee (Waadhoeke), wethouder Paul Schoute (Harlingen), wethouder Jelle Boerema (Noardeast-Fryslân) en bestuurder Bé de Winter (Wetterskip Fryslân). De drie gemeenten hebben belang bij uitvoering van dit project, met name vanwege de impuls aan de economie en het toerisme in dit gebied. Het belang van Wetterskip zit in de verbinding met de dijkversterking de komende jaren. De planning is dat eind 2022 het eerste deel van de fietsroute gereed is en in 2028 het tweede deel.

 

Waddenfonds en Provinsje Fryslân

Op 26 juni wordt het projectplan samen met de samenwerkingsovereenkomst ingediend bij het Waddenfonds. Het Waddenfonds wordt gevraagd mee te financieren, net als de Provinsje Fryslân. Eind november geeft het Waddenfonds uitsluitsel.

Afbeelding 2 van fotoalbum 'Bestuurders tekenen op unieke locatie voor fietsen langs Waddenzee'
Naar het nieuwsoverzicht
Top