Scholen deels weer open. Hoe doen ze dat bij obs de Romte
donderdag 14 mei 2020

Scholen deels weer open. Hoe doen ze dat bij obs de Romte

Vanaf maandag 11 mei 2020 zijn de basisscholen in Nederland weer (deels) open gegaan. Als obs de Romte hebben ze een vorm gevonden die, volgens hun, recht doet aan goed onderwijs voor de leerlingen, ontlasting van de thuissituatie voor de ouders en de veiligheid voor de leerkrachten.

Bij obs de Romte gaat elke week de school open op dinsdag, woensdag en donderdag open voor alle leerlingen. Ze kunnen dit doen doordat zij een groot gebouw hebben met op dit moment relatief weinig leerlingen. Alle leerkrachten komen op de dinsdag, woensdag en donderdag op school om les te geven aan een deel van elke combinatiegroep. De school zorgt ervoor dat de kleine groepen allemaal een eigen ingang hebben, een eigen lokaal, een eigen toiletblok, eigen begin- en eindtijd en een eigen pauze. Op maandag en vrijdag krijgen de leerlingen verwerking mee voor thuis en is er noodopvang mogelijk.

Als team hebben ze gezocht naar vorm van waarbij ze het meest recht kunnen doen aan fysiek onderwijs aan de hele groep en waarbij ze op een goede manier ouders kunnen ontlasten. De volgende argumenten zijn hierbij voor leidend geweest:
- Voor de leerling is het groepsgevoel van de eigen groep belangrijk na een hele periode elkaar niet te hebben gezien.
- Om de ontwikkeling van de groep en het individu op een zo’n goed mogelijke manier door te kunnen zetten willen ze de leerlingen 3 dagen achter elkaar op school hebben.
- Ze zetten zo een duidelijke structuur neer voor leerlingen en ouders. Iedereen weet precies waar hij of zij aan toe is.
- Ze beperken het aantal wisselingen en bewegingen van ouders, leerlingen en leerkrachten in het verkeer.

Als school hebben ze een heel gedetailleerd protocol gemaakt hoe ze dit allemaal gaan doen. Dit protocol is met de Medezeggenschap Raad besproken. Vervolgens is het protocol met alle ouders gedeeld, zodat iedereen op de hoogte is van hoe wij het aangepakt wordt. Dit zorgt voor duidelijkheid, rust en haalt hopelijk zorgen bij ouders weg.

 

 

Afbeelding 2 van fotoalbum 'Scholen deels weer open. Hoe doen ze dat bij obs de Romte' Afbeelding 3 van fotoalbum 'Scholen deels weer open. Hoe doen ze dat bij obs de Romte'
Naar het nieuwsoverzicht
Top <h4>dronryp.nl sitemap:</h4> <ul> <li><a href="https://www.dronryp.nl/home">Home</a></li> <li><a href="https://www.dronryp.nl/nieuws-en-agenda">Nieuws en agenda</a></li> <li><a href="https://www.dronryp.nl/nieuws">Nieuws</a></li> <li><a href="https://www.dronryp.nl/agenda">Agenda</a></li> <li><a href="https://www.dronryp.nl/facebook">Facebook</a></li> <li><a href="https://www.dronryp.nl/website_1503">Website</a></li> <li><a href="https://www.dronryp.nl/dorpsbelang">Dorpsbelang</a></li> <li><a href="https://www.dronryp.nl/dronrypinbeeld">Dronryp in beeld</a></li> <li><a href="https://www.dronryp.nl/visie-en-doelstellingen">Visie en doelstellingen</a></li> <li><a href="https://www.dronryp.nl/bestuur">Bestuur</a></li> <li><a href="https://www.dronryp.nl/ledenadministratie">Ledenadministratie</a></li> <li><a href="https://www.dronryp.nl/degearfetter">De Gearfetter</a></li> <li><a href="https://www.dronryp.nl/fierdronryp">FIER Dronryp</a></li> <li><a href="https://www.dronryp.nl/privacy">Privacy</a></li> <li><a href="https://www.dronryp.nl/huisartsenpraktijk">Huisartsenpraktijk Dronrijp</a></li> <li><a href="https://www.dronryp.nl/tandarts">Tandartsen</a></li> <li><a href="https://www.dronryp.nl/thuiszorg">Thuiszorg</a></li> <li><a href="https://www.dronryp.nl/fysiotherapie">Fysiotherapie</a></li> <li><a href="https://www.dronryp.nl/logopedie">Logopedie</a></li> <li><a href="https://www.dronryp.nl/faciliteiten">Faciliteiten</a></li> <li><a href="https://www.dronryp.nl/divers">Divers</a></li> <li><a href="https://www.dronryp.nl/maatschappelijk-werk-en-dienstverlening">Maatschappelijk werk en dienstverlening</a></li> <li><a href="https://www.dronryp.nl/uitvaart">Uitvaart</a></li> <li><a href="https://www.dronryp.nl/scholen">Scholen</a></li> <li><a href="https://www.dronryp.nl/jeugdwerk">Jeugdwerk</a></li> <li><a href="https://www.dronryp.nl/stichting-'t-skroefke">Stichting 't Skroefke</a></li> <li><a href="https://www.dronryp.nl/mfa-ald-skoalle">MFA d' ald skoalle</a></li> <li><a href="https://www.dronryp.nl/gebruikersruimtes">Gebruikersruimtes</a></li> <li><a href="https://www.dronryp.nl/overige-faciliteiten">Overige faciliteiten</a></li> <li><a href="https://www.dronryp.nl/vrijwilligers">Vrijwilligers</a></li> <li><a href="https://www.dronryp.nl/huisregels">Huisregels</a></li> <li><a href="https://www.dronryp.nl/beweegteam-waadhoeke">Beweegteam</a></li> <li><a href="https://www.dronryp.nl/kerken">Kerken</a></li> <li><a href="https://www.dronryp.nl/nederlands-hervormde-kerk-da-alde-wite-">Nederlands Hervormde kerk d’ Alde Wite </a></li> <li><a href="https://www.dronryp.nl/rooms-katholieke-kerk-maria-geboorte">Rooms-katholieke kerk Maria Geboorte</a></li> <li><a href="https://www.dronryp.nl/goededoelen">Goede Doelen</a></li> <li><a href="https://www.dronryp.nl/gemeente">Gemeente</a></li> <li><a href="https://www.dronryp.nl/provincie">Provincie</a></li> <li><a href="https://www.dronryp.nl/vliegbasis-leeuwarden">Vliegbasis Leeuwarden</a></li> </ul>