Glasvezel in Dronryp
dinsdag 5 mei 2020

Glasvezel in Dronryp

Zoals bekend wordt er in het buitengebied (buiten de komborden/plaatsnaamborden) van Dronryp dit jaar al glasvezel aangelegd. Ook het binnengebied (de kern), dus iedereen binnen de komborden, heeft nu de mogelijkheid om nog in te schrijven voor de aanleg van glasvezel.

Aan de invalswegen van Dronryp staat een spandoek met informatie waar u zich kunt opgeven maar men kan dit ook doen via de lokale verkoper, bijvoorbeeld Friesland IT(voorheen Jansen Pro Office) , De Âlde Mar 2 in Dronryp(email info@frieslandit.nl; tel. 088-4004400). Op die manier wordt de lokale verkoper gesteund, en gaat er een tientje naar MFA  d’ âld skoalle of naar de sportvereniging die u zelf kunt aangeven. Men kan dit dus aangeven bij het inschrijven, de verkoper maakt dan bij een succesvolle campagne het geld over naar het gekozen doel. Overigens geldt voor deze actie dat DFMopGlas het tientje verdubbelt als de kern boven de 40% komt!

Over het nut van glasvezel is al veel geschreven en vast ook wel bekend. Naast TV en bellen is ook supersnel internet een belangrijke onderdeel en dat we dit hard nodig hebben is vooral de laatste tijd door de Corona-crisis heel duidelijk geworden. Naast dat het voor u als inwoner van Dronryp van belang is, zijn ook de scholen, de zorginstellingen en het bedrijfsleven er steeds meer in belangrijke mate van afhankelijk. Let wel, het mobiele 5G-netwerk is geen vervanger van glasvezel.

Zie ter extra informatie bijvoorbeeld ook de filmpjes en vlogjes op facebook waarvan hieronder de links staan aangegeven:

Dit is de dochter van een ambassadeur in Makkinga die zelf een vlog heeft gemaakt:  https://www.facebook.com/dfmopglas/videos/572077110101536/

Iets over school op afstand:https://glasvezelvoorfryslan.nl/oeke-vertelt/  

En over de zorg: https://glasvezelvoorfryslan.nl/zorgenoverzorg/ 

Laten we als Rypsters met elkaar die 35% halen, dan kan iedereen profijt hebben van glasvezel.

Inschrijven kan nog tot 8 juni aanstaande.

 

Naar het nieuwsoverzicht
Top