OV van obs de Romte steekt leerlingen en leerkrachten hart onder de riem
woensdag 8 april 2020

OV van obs de Romte steekt leerlingen en leerkrachten hart onder de riem

In deze tijd van thuisonderwijs wil de OV van obs de Romte ook haar steentje bijdragen. Ze hebben voor alle leerlingen een paascadeautje samengesteld en ook voor de leerkrachten is er een stukje waardering.

Nu de leerlingen alweer 3 weken thuis zitten en dit zeker nog tot en met de meivakantie duurt heeft de OV besloten om de school te ondersteunen in het thuis-onderwijs. Om de werkdruk voor de leerkrachten te verlagen hebben ze voor de leerlingen van groep 1,2 en 3 een knutselpakketje bedacht. Op die manier kunnen de leerlingen hun creativiteit ontwikkelen en werken ze aan hun fijne motoriek. De leerlingen van groep 4 t/m 8 hebben een knikkerpotje gekregen om hun strategische vaardigheden te oefenen voor het moment dat de kinderen weer naar school mogen. Knikkeren levert samenspel op en oefenen in omgaan met tegenslag. Ook thuis kunnen ouders en kinderen nu alvast thuis samen gaan knikkeren.

We zijn er nog niet. De maatregelen blijven nog wel even van kracht. Om de leerkrachten ook een hart onder de riem te steken hebben zij allemaal een persoonlijk kaartje gekregen met bloemzaadjes er bij. Even iets vrolijks… Met deze mooie metafoor laat de OV zien dat de leerkrachten de leerlingen van obs De Romte laten groeien net als een mooie bloem. Dat de leerlingen juist nu groeien door de aandacht die ze van de leerkrachten krijgen. We hebben elkaar juist nu nodig.

Voor de het team van de Romte voelt deze actie heel fijn. Het geeft een goed gevoel dat we oog voor elkaar hebben ook nu we op afstand van elkaar zijn. Het liefst geven we les aan een klas vol leerlingen, maar tegelijkertijd zijn wij ontzettend GRUTSK op onze leerlingen en ouders. Zij verzetten op dit moment bergen werk. Dank jullie wel.  

“Samen staan we sterk
De oudervereniging van obs De Romte.

Afbeelding 2 van fotoalbum 'OV van obs de Romte steekt leerlingen en leerkrachten hart onder de riem'
Naar het nieuwsoverzicht
Top <h4>dronryp.nl sitemap:</h4> <ul> <li><a href="https://www.dronryp.nl/home">Home</a></li> <li><a href="https://www.dronryp.nl/nieuws-en-agenda">Nieuws en agenda</a></li> <li><a href="https://www.dronryp.nl/nieuws">Nieuws</a></li> <li><a href="https://www.dronryp.nl/agenda">Agenda</a></li> <li><a href="https://www.dronryp.nl/facebook">Facebook</a></li> <li><a href="https://www.dronryp.nl/website_1503">Website</a></li> <li><a href="https://www.dronryp.nl/dorpsbelang">Dorpsbelang</a></li> <li><a href="https://www.dronryp.nl/dronrypinbeeld">Dronryp in beeld</a></li> <li><a href="https://www.dronryp.nl/visie-en-doelstellingen">Visie en doelstellingen</a></li> <li><a href="https://www.dronryp.nl/bestuur">Bestuur</a></li> <li><a href="https://www.dronryp.nl/ledenadministratie">Ledenadministratie</a></li> <li><a href="https://www.dronryp.nl/degearfetter">De Gearfetter</a></li> <li><a href="https://www.dronryp.nl/fierdronryp">FIER Dronryp</a></li> <li><a href="https://www.dronryp.nl/privacy">Privacy</a></li> <li><a href="https://www.dronryp.nl/huisartsenpraktijk">Huisartsenpraktijk Dronrijp</a></li> <li><a href="https://www.dronryp.nl/tandarts">Tandartsen</a></li> <li><a href="https://www.dronryp.nl/thuiszorg">Thuiszorg</a></li> <li><a href="https://www.dronryp.nl/fysiotherapie">Fysiotherapie</a></li> <li><a href="https://www.dronryp.nl/logopedie">Logopedie</a></li> <li><a href="https://www.dronryp.nl/faciliteiten">Faciliteiten</a></li> <li><a href="https://www.dronryp.nl/divers">Divers</a></li> <li><a href="https://www.dronryp.nl/maatschappelijk-werk-en-dienstverlening">Maatschappelijk werk en dienstverlening</a></li> <li><a href="https://www.dronryp.nl/uitvaart">Uitvaart</a></li> <li><a href="https://www.dronryp.nl/scholen">Scholen</a></li> <li><a href="https://www.dronryp.nl/jeugdwerk">Jeugdwerk</a></li> <li><a href="https://www.dronryp.nl/stichting-'t-skroefke">Stichting 't Skroefke</a></li> <li><a href="https://www.dronryp.nl/mfa-ald-skoalle">MFA d' ald skoalle</a></li> <li><a href="https://www.dronryp.nl/gebruikersruimtes">Gebruikersruimtes</a></li> <li><a href="https://www.dronryp.nl/overige-faciliteiten">Overige faciliteiten</a></li> <li><a href="https://www.dronryp.nl/vrijwilligers">Vrijwilligers</a></li> <li><a href="https://www.dronryp.nl/huisregels">Huisregels</a></li> <li><a href="https://www.dronryp.nl/beweegteam-waadhoeke">Beweegteam</a></li> <li><a href="https://www.dronryp.nl/kerken">Kerken</a></li> <li><a href="https://www.dronryp.nl/nederlands-hervormde-kerk-da-alde-wite-">Nederlands Hervormde kerk d’ Alde Wite </a></li> <li><a href="https://www.dronryp.nl/rooms-katholieke-kerk-maria-geboorte">Rooms-katholieke kerk Maria Geboorte</a></li> <li><a href="https://www.dronryp.nl/goededoelen">Goede Doelen</a></li> <li><a href="https://www.dronryp.nl/gemeente">Gemeente</a></li> <li><a href="https://www.dronryp.nl/provincie">Provincie</a></li> <li><a href="https://www.dronryp.nl/vliegbasis-leeuwarden">Vliegbasis Leeuwarden</a></li> </ul>