jongensturnen
donderdag 24 oktober 2019

jongensturnen

Recreatief turnen voor jongens

 

 

Aanbod tijdens lessen

Bij jongensgym proberen we alle basisaspecten van bewegen aan te leren. Daar komt niet alleen toestelturnen aan bod, maar er is ook tijd voor een spelletje. Gymnastiek stimuleert de jongens om op een veilige, leuke manier nieuwe ervaringen op te doen en plezier te krijgen in het bewegen. Het is de bedoeling dat de jongens een uurtje lekker kunnen sporten met onder andere klimmen, rennen, springen, toestelgymnastiek afgewisseld met een spel.

Hierdoor worden verschillende aspecten gestimuleerd, zoals kracht, lenigheid, evenwicht, coördinatie. En dan uiteraard de jongenstoestellen zoals de ringen, het rek, de gelijke brug en voltige. Langzaam aan zullen de jongens kennis maken met het echte herenturnen.

Tijdens de lessen proberen we op een speelse wijze de jongens uit te dagen om zo hun grenzen te leren verleggen. Wat we naast het aanleren van nieuwe onderdelen minstens zo belangrijk vinden is plezier! De jongens moeten vooral tevreden naar huis gaan en het gevoel hebben dat ze lekker hebben gegymd.

  • Wil jij wel wat meer spierballen?
  • Wat meer uithoudingsvermogen?
  • Of wat leniger worden?
  • Hou je van een uitdaging?
  • Dan moet je beslist op jongensgym
  • Voor iedere jongen die van bewegen houdt

 

Heb je zin in deze leuke sport kom dan eens kijken of beter: Doe een keer mee! Je mag 2 keer meedoen voordat je beslist, natuurlijk in overleg met je ouders, lid te worden van onze gezellige vereniging.

Waar en wanneer

Vrijdag            (m.u.v. schoolvakanties)

17.00 -18.00 jongens ca. 6 tot 9 jaar

18.00 – 19.00 jongens vanaf 9 jaar

 

In de gymzaal van Dronryp

Naar het nieuwsoverzicht
Top