Peuteropvang De Romte heeft een mini bibliotheek
woensdag 4 september 2019

Peuteropvang De Romte heeft een mini bibliotheek

Ook de peuters zijn weer begonnen op de Romte. We werken het hele jaar door aan verschillende thema’s. We starten met het thema: “Dit ben ik” Hier zullen we de komende tijd aan gaan werken. De peuters kunnen ook thuis aan de slag, want ze hebben allemaal ideeën en liedjes meegekregen naar huis. Voor een peuter is herhaling heel belangrijk om zich iets eigen te maken.

 

Het belang van voorlezen komt steeds meer onder de aandacht. De taalontwikkeling staat daarbij voorop maar ook sociaal leren de kinderen veel van voorlezen. Peuteropvang de Romte vind dit belangrijk! Daarom heeft onze peuterjuf ervoor gekozen om voorleescoördinator te worden. Dit betekent dat wij nauw contact hebben met de bibliotheek en de kinderen veel verschillende boeken aan kunnen bieden. Zo hebben wij ook een mini-bibliotheek bij ons op de peuteropvang. Ouders en hun peuter kunnen gratis een boek bij ons lenen en weer terugbrengen wanneer het hun uitkomt. Er zijn verschillende momenten op de ochtend waar wij met voorlezen bezig zijn. Hier wordt elke keer een activiteit aan gekoppeld zodat het voor de kinderen tastbaar wordt waardoor de peuter er meer van leert.

 

We hebben altijd wel een plekje vrij voor nieuwe peuters! Wilt u meer informatie of even een kijkje nemen hoe onze groep er uit ziet en de sfeer proeven? Kom vrijblijvend even langs! Wij zijn geopend op maandag en woensdag van 08.30 – 12.00 uur. Ook kunt u bellen of mailen voor meer informatie. Bellen kan naar 06-23920194 en mailen kan naar bsodronrijp@live.nl.

Naar het nieuwsoverzicht
Top