Extra voorstelling ‘Turks fruit’ op 2 en 4 juli
woensdag 26 juni 2019

Extra voorstelling ‘Turks fruit’ op 2 en 4 juli

Extra voorstelling ‘Turks fruit’ op 4 juli

Het Iepenloftspul Donryp brengt dit jaar Turks fruit op de planken. Het stuk gaat op 21 juni in première en speelt tot en met 6 juli. De kaartverkoop voor Turks fruit gaat heel hard en daarom wordt er een extra voorstelling gespeeld op dnsdag 2 juli en donderdag 4 juli. De voorstellingen op 21, 26, 28 en 29 juni en 5 juli zijn al helemaal uitverkocht.

 

Turks fruit vertelt het verhaal van de heftige liefde tussen beeldhouwer Erik en Olga. Olga komt uiteindelijk aan de gevolgen van een hersentumor te overlijden. Schrijver Dick Jansen liep al langer met het idee rond om van Turks fruit een Friestalige theaterversie te maken. Uiteindelijk heeft hij het nieuwe stuk voor het Iepenloftspul Dronryp geschreven waarin zang en live muziek een belangrijk rol spelen. Het script is gebaseerd op het gelijknamige boek van Jan Wolkers en de populaire film van Paul Verhoeven. Verder zijn in de verhaallijn brieven verwerkt die Wolkers heeft geschreven in de periode van zijn leven waar hij later het boek ‘Turks fruit’ over heeft geschreven. In het stuk wisselen thema’s elkaar af, zoals liefde, tragiek, humor, vergankelijkheid, de dood en hartstocht.

Kaarten voor de extra voorstelling op 2 en 4 juli zijn vanaf nu te bestellen via de website: iepenloftspuldronryp.frl. Verder zijn er nog enkele kaarten beschikbaar voor de voorstellingen op 22 juni en 6 juli.

Naar het nieuwsoverzicht
Top