Brand in MFA d ald skoalle door snel optreden geblust
zondag 16 juni 2019

Brand in MFA d ald skoalle door snel optreden geblust

Net voordat het Midzomerconcert van Muziekkorps Kuns en Genoegen zou aanvangen, is in de keuken van MFA d ald skoalle brand uitgebroken. Tussen het systeemplafond en de plafondbalken is brand ontstaan in een verbindingsdoos voor stroomleidingen. Door het kordaat optreden van een bestuurslid en enkele aanwezigen, die over een kwartier zouden beginnen met het openlucht concert, kon voorkomen worden dat de brand zich via de tussenruimte kon verspreiden. Met de inzet van een poederblusser kon de brand op tijd worden gedoofd. 

Gelukkig valt de schade nu mee en is er geen roet- en blusschade. Het gebouw is door de Brandweer gecontroleerd op gevaarlijke stoffen en is onmiddelijk geventileerd. Er is alleen nog een rooklucht te ruiken in de keuken.

De bibliotheek en huurders kunnen gewoon hun normale activiteiten vervolgen, al zullen ze wel de koffie elders in het pand moeten zetten. De schade zal snel worden hersteld, zodat de overlast zo veel mogelijk wordt beperkt. Gelukkig is Stichting d ald skoalle goed verzekerd. 

Afbeelding 2 van fotoalbum 'Brand in MFA d ald skoalle door snel optreden geblust'
Naar het nieuwsoverzicht
Top