Update werkzaamheden Hearewei Dronryp
dinsdag 11 juni 2024

Update werkzaamheden Hearewei Dronryp

Update:

 

De aannemer heeft besloten dat de werkzaamheden aan de Hearewei op woensdag 12 juni door kunnen gaan welke bestaan uit het schoonmaken van de rijbaan en het aanbrengen van een slijtlaag. Vanwege de hevige regenval wijkt dit af van de eerder benoemde planning.

De rode slijtlaag aan weerszijden van de rijbaan wordt op 3 juli aangebracht bij mooi weer. Bij slecht weer worden de werkzaamheden uitgesteld naar 5 juli.

Op woensdag 12 juni zal de aannemer de gehele Hearewei schoonmaken en vervolgens een zwarte / donkere slijtlaag aanleggen in het midden van de rijbaan tussen de beide onderbroken witte lijnen. Hierbij wordt de Hearewei volledig afgesloten.

Op 3 juli 2024 gaat de Hearewei nogmaals helemaal dicht, dan om de buitenste zijden aan te pakken. Hier wordt ook een nieuwe slijtlaag aangebracht hetzij gekleurd zoals we het kennen bij de brug over het Van Harinxmakanaal. Hierdoor zullen fietstroken gecreëerd worden.

Deze datum stond gepland op 26 juni maar gezien de geplande werkzaamheden aan de Rijksstraatweg waarbij op die datum twee rotondes afgesloten worden voor alle verkeer en de Hearewei gebruikt gaat worden als ontsluitingsweg richting rotonde De Alde Mar is die datum nu vastgesteld op 3 juli 2024 met als uitwijkdatum 5 juli. Meer over de werkzaamheden Rypsterdyk en Strjitwei volgt later.

Vanwege het natte weer konden de werkzaamheden begin juni niet uitgevoerd worden.

 

Afbeelding 2 van fotoalbum 'Update werkzaamheden Hearewei Dronryp' Afbeelding 3 van fotoalbum 'Update werkzaamheden Hearewei Dronryp'
Naar het nieuwsoverzicht
Top