Wethouder Kees Arendz van de gemeente Waadhoeke legt bloemen bij monument Dronryp
zaterdag 4 mei 2024

Wethouder Kees Arendz van de gemeente Waadhoeke legt bloemen bij monument Dronryp

Wethouder Kees Arendz van de gemeente Waadhoeke heeft namens het gemeentebestuur bloemen gelegd bij het monument nabij de brug over het Van Harinxmakanaal in Dronryp. Dit gebeurde onder toeziend oog van familieleden van de familie's Boonstra, van der Meer en Stockmann. Deze drie Rypster familie's waren in de vorige eeuw actief in het verzet. 

Op 4 mei is er een ingetogen herdenking bij de brug over het Van Harinxmakaal. Om 19.30 uur worden er bloemen gelegd door de nazaten van de drie genoemde familie's. Om 20.00 uur 2 minuten stilte waarna drie kinderen van de basisscholen in Dronryp een eigen geschreven gedicht gaan voorlezen. Vervolgens zal er een uiteenzetting gegeven worden van de gedachte over de hedendaagse herdenking in Dronryp en leest Louis van der Meer een passage uit een boekje geschreven door Albert Boonstra sr. 

Volgend jaar zal de jaarlijkse herdenking in uitgebreide vorm gaan plaatsvinden met o.a. medewerking van muziekkorps Kunst en Genoegen. 

Weerman Jan Jonkman geeft vooralsnog het advies om de paraplu mee te nemen naar de herdenking vanwege een storing, mogelijk heeft deze storing vanuit het zuiden rond 20.00 uur onze provincie al verlaten.

Afbeelding 2 van fotoalbum 'Wethouder Kees Arendz van de gemeente Waadhoeke legt bloemen bij monument Dronryp' Afbeelding 3 van fotoalbum 'Wethouder Kees Arendz van de gemeente Waadhoeke legt bloemen bij monument Dronryp'
Naar het nieuwsoverzicht
Top