Plannen 27 nieuwe huurappartementen aan De Terp in Dronryp in vergevorderd stadium
donderdag 18 april 2024

Plannen 27 nieuwe huurappartementen aan De Terp in Dronryp in vergevorderd stadium

Aan De Terp in Dronryp nabij het gezondheidscentrum komen 27 huur- appartementen. Bouwconcern Van Wijnen Heerenveen zal met Fijn Wonen de bouw van de sociale huurwoningen verzorgen in opdracht van woningcorporatie Wonen Noordwest Friesland uit Sint Annaparochie.

Wonen NWF is een corporatie met bijna 4000 woningen, verdeeld over 39 dorpen in de gemeenten Leeuwarden, Noardeast-Fryslân en Waadhoeke. 

Alle appartementen worden in hetzelfde gebouw ondergebracht en hebben een oppervlakte van ca. 74m2 en beschikken over een balkon. Er zijn drie verschillende types. 

- Type 1: Deze 15 appartementen hebben de ingang via de galerij.  Ze beschikken over 2 slaapkamers. 

- Type 2: Via een inpandige ingang kun je deze appartementen betreden. Deze 9 appartementen beschikken ook over 2 slaapkamers. 

- Type 3: Deze drie appartementen zijn toegankelijk via een inpandige ingang. In tegenstelling tot de andere types beschikken deze appartementen over 1 slaapkamer. 

Voor de plattegronden: Klik hier 

De nieuw te bouwen appartementen komen in de verhuur via Friesland Huurt alwaar belangstellenden zich kunnen inschrijven.

Het is niet bekend of inwoners van Dronryp hierbij voorang mogen verwachten bij het toewijzen van de woningen.

Fijn Wonen verwacht binnenkort te starten met de bouw. Naar verwachting zal het complex in het voorjaar van 2025 worden opgeleverd.

 

 

 

Afbeelding 2 van fotoalbum 'Plannen 27 nieuwe huurappartementen aan De Terp in Dronryp in vergevorderd stadium'
Naar het nieuwsoverzicht
Top