DELTA Netwerk gestart met glasvezelaanleg in gemeente Waadhoeke
dinsdag 6 juni 2023

DELTA Netwerk gestart met glasvezelaanleg in gemeente Waadhoeke

DELTA Netwerk gestart met glasvezelaanleg in gemeente Waadhoeke

 

Goed nieuws voor de inwoners van de gemeente Waadhoeke. DELTA Netwerk is gestart met de aanleg van een glasvezelnetwerk. Tijdens de voorbereiding hebben we een aantal complexe zaken kunnen oplossen die nodig waren voor de start van de aanleg. Wij zijn blij dat het allemaal is gelukt en dat inwoners en bedrijven van de gemeente Waadhoeke zich nu kunnen gaan verheugen op de komst van een stabiele en betrouwbare internetverbinding via ons supersnelle glasvezelnetwerk.

 

Blij dat de aanleg is gestart

DELTA Netwerk is blij dat de aanleg is gestart. Directeur Piet Grootenboer vertelt: "In november vorig jaar hebben we met de ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst het officiële startsein gegeven voor de aanleg van glasvezel in de 34 kernen van de gemeente Waadhoeke. Dit was de kroon op ons werk na het voeren van een succesvolle campagne in het gebied. Na een gedegen voorbereidingsfase waarin we een aantal complexe zaken hebben kunnen oplossen, zijn wij heel blij dat we nu echt zijn gestart met de aanleg van onze nieuwste generatie glasvezel in de 34 kernen van de gemeente Waadhoeke."

 

Aanleg gemeente Waadhoeke een grote klus

Edwin Schurink, projectmanager DELTA Netwerk over de planning: “De aanleg van het glasvezelnetwerk is een flinke klus waarbij verschillende partijen betrokken zijn. Denk aan gemeenten, waterschappen, inwoners en bedrijven. Voordat we kunnen beginnen vindt er uitgebreid onderzoek plaats en worden de benodigde instemmingen bij de gemeente aangevraagd. Inmiddels zijn alle benodigde voorbereidingen getroffen en kunnen we van start.''

 

Verwachte planning

In opdracht van DELTA Netwerk legt aannemer BAM het glasvezelnetwerk aan in Waadhoeke. Olaf Hoeve projectleider BAM over de planning: “Wij zijn begonnen met het bezoeken van de woningen in Sint Annaparochie, Dronrijp en Berlikum. We bekijken dan samen met de inwoners waar de glasvezelaansluiting in huis kan worden geplaatst. Vanaf volgende week starten we met de woningschouw in Achlum, Bitgum, Bitgummole, Boksum en Hitzum. In Sint Annaparochie zijn we nu gestart met de graafwerkzaamheden. In totaal leggen we in de gemeente Waadhoeke meer dan 250 kilometer aan glasvezelnetwerk aan.’’

 

Glasvezelcampagne voor bedrijventerreinen nog in volle gang

Onze ambitie is om zoveel mogelijk huishoudens en bedrijven te activeren op ons supersnelle glasvezelnetwerk. Op dit moment is onze zakelijke campagne nog in volle gang. Als 20% van de bedrijven in de gemeente Waadhoeke zich vóór 27 juni 2023 aanmeldt, dan kunnen ook zij rekenen op een stabiele en snelle internetverbinding via het glasvezelnetwerk van DELTA. Communicatie tijdens glasvezelaanleg Samen met BAM Telecom zorgt DELTA Netwerk ervoor dat de overlast van de werkzaamheden voor inwoners tot een minimum wordt beperkt. De aannemer communiceert tijdens de aanlegperiode met inwoners en bedrijven over de werkzaamheden. Hebben inwoners vragen over de glasvezelaanleg, dan kunnen zij contact opnemen met de klantenservice van BAM Telecom. Zij helpen graag op werkdagen van 08.30 tot 16.00 uur en zijn bereikbaar op telefoonnummer 085 04 790 62 of via glasvezel@bam.com.

 

Blijf op de hoogte van de glasvezelaanleg

Ga hiervoor naar deltanetwerk.nl en vul daar postcode en huisnummer in. Geïnteresseerden komen dan op de gebiedspagina van de gemeente Waadhoeke waar een artikel staat met een aanmeldbutton voor de periodieke nieuwsbrief. Informatie voor afsluiten abonnementen Informatie met betrekking tot onze telecomaanbieders kan worden gevonden op www.deltanetwerk.nl.

Naar het nieuwsoverzicht
Top