Tjitty Boonstra-Feenstra al 50 jaar pedicure!
dinsdag 1 november 2022

Tjitty Boonstra-Feenstra al 50 jaar pedicure!
Bèste Rypsters,
 
Wij wilden graag aandacht vragen voor het jubileum van uw dorpsvoetendokter; Tjitty Boonstra-Feenstra.
Want het is alweer vijftig! jaar geleden dat zij haar pedicure-praktijk begon aan de Hoyte Roucomastrjitte 2, en dat is volgens ons -de kinderen- wel een hele grote felicitatie waard.
 
Het jubileum is in meerdere opzichten uniek. Want waar vind je dat nog; iemand die met 'nocht en wille' 50 jaar lang hetzelfde vak uitoefent?
Of iemand die de tachtig ruim gepasseerd is en nog werkt voor de kost? En ondanks die leeftijd hoeft u niet bang te zijn dat er in uw tenen geknipt wordt.
Nee, want om te zeggen dat Tjitty nog goed bij de tijd is, doet haar ernstig tekort. Zij rijdt nog regelmatig het hele land door voor congressen, applicatiecursussen en wat dies meer zij. En ze kan met elke, 20, 30, of 50 jaar jongere pedicure de concurrentie aan, haar ervaring en deskundigheid zijn vanzelfsprekend ongeëvenaard. Zo maakt Tjitty ook al sinds mensenheugenis reclame in het Dorpsbelang en de Gearfetter, maar voor de omzet hoeft ze dat niet te doen ; ). Goede wijn behoeft immers geen krans.      
De kenners weten dat, naast het pedicuren, een heel belangrijke kwaliteit van Tjitty de persoonlijke manier is waarop zij haar klanten benadert. Ze kent ze allemaal goed -als klant én als mens-, of leert ze kennen als ze voor het eerste komen. Ze heeft altijd tijd voor een praatje, voor nieuws uit het dorp en voor een kopje koffie... Voor dat laatste werd ze al sinds geruime tijd bijgestaan door haar koffieheer, Hyltje. Ook al zo'n dorpsicoon. Hyltje is ons in 2021 ontvallen, maar hoe verdrietig ook, voor Tjitty is het geen geweest om bij de pedicure-pakken neer te zitten. Want het sociale aspect van haar werk is des te meer een belangrijke factor geworden. Van stoppen met werken is voorlopig dan ook geen sprake.
 
Vijftig jaar pedicuren zijn uiteraard niet voorbijgegaan zonder horten en stoten. Maar tot op heden is niemand of niets dat Tjitty uit het lood heeft kunnen slaan, zelfs de tand des tijds niet.
Wij denken dat dat nog wel even zo zal blijven met deze rots in de branding. En zo zullen wij, met een schuin oog naar de toekomst, met Tjitty de afgelopen vijftig jaar op gepaste wijze vieren in de Prinsentuin in Leeuwarden op 12 november.
 
Mem, lokwinsken mei dit memorabele jubileum! Fan Eelkje, Rienk, Yme Sake en Albert.
Naar het nieuwsoverzicht
Top