Grutsk, het gespecialiseerde centrum voor onderwijs en zorg in Franeker.
donderdag 7 oktober 2021

Grutsk, het gespecialiseerde centrum voor onderwijs en zorg in Franeker.

Drukbezochte opening van Grutsk door wethouder Tol

 

FRANEKER - Op vrijdag 1 oktober opende wethouder Boukje Tol van
Gemeente Waadhoeke officieel Grutsk, het gespecialiseerde centrum voor onderwijs en zorg in Franeker. De aanwezigen, waaronder veel mensen die werken in het onderwijs en de jeugdhulp, kregen uitleg over het belang van Grutsk en de manier waarop ondersteuning geboden wordt. "Als gemeente vinden we het belangrijk om heel vroeg betrokken te zijn bij kinderen en gezinnen met speciale behoeften."

Samen met initiatiefnemers Janet Weima (SBO De Bolder), Oebele Harmsma (It Twalûk) en Stefan Brandsma (Wille Kinderopvang) onthulde wethouder Tol het logo van Grutsk op een prachtig reclamebord. Janet Weima vertelde over de totstandkoming en verschillende vormen van ondersteuning die Grutsk biedt. Ook werd een video vertoond waarop betrokkenen bij Grutsk uitleggen hoe zij elke dag met kinderen werken.

Grutsk biedt kinderen meer perspectief met voorschoolse opvang, peutergroepen en begeleiding in en buiten de klas. Grutsk geeft kinderen een volledig aanbod aan extra ondersteuning vanaf één locatie, zonder onnodige reisbewegingen. Met deze opzet biedt Grutsk unieke ondersteuning aan kinderen in de Gemeente Waadhoeke. Wethouder Tol: "Het unieke is dat zoveel mogelijk hulp, zo vroeg mogelijk op één plek geboden kan worden."

Naar het nieuwsoverzicht
Top