Inkoopactie woningisolatie en zonnepanelen
maandag 29 maart 2021

Inkoopactie woningisolatie en zonnepanelen

Inschrijven kan nog tot 30 maart

 

De gemeente Waadhoeke organiseert in samenwerking met Winst uit je woning een advies- en inkoopactie. Zo helpt de gemeente Waadhoeke woningeigenaren maatregelen aan te schaffen die de energierekening verlagen. Inmiddels zijn 1382 offertes aangevraagd voor onder andere zonnepanelen en isolatiemaatregelen. De maatregelen worden inmiddels aangebracht. De gemeente is zeer tevreden over de grote belangstelling. Geïnteresseerde woningeigenaren kunnen zich nog tot 30 maart vrijblijvend inschrijven op www.winstuitjewoning.nl/waadhoeke

 

De twee belangrijkste redenen dat woningeigenaren de duurzame maatregelen aanschaffen zijn energiebesparing en comfortverhoging. Een goed geïsoleerde woning verbruikt blijvend veel minder gas. Ook zorgt isolatie voor minder tocht. Met een set van 12 zonnepanelen komt gemiddeld 70% van de elektriciteitsrekening te vervallen.

 

Veel animo voor isolatiematregelen door subsidie van 30 procent

Veel woningeigenaren in Waadhoeke hebben gebruik gemaakt van de subsidie op isolatiemaatregelen. Voor huiseigenaren die twee -of meer- isolatiemaatregelen afnemen is namelijk gemiddeld 30 procent subsidie beschikbaar. De subsidie is onder andere beschikbaar voor spouwmuurisolatie, vloerisolatie en HR++ glas. Zonnepanelen komen niet in aanmerking voor deze subsidie. Voor deelnemers van de inkoopactie wordt de gehele subsidieaanvraag uit handen genomen. Meer informatie over de subsidieregeling is beschikbaar op https://winstuitjewoning.nl/subsidie.  

 

Waardebonnen voor energiebesparing en ledlampen

Naast de inkoopactie hebben woningeigenaren in Waadhoeke twee waardebonnen van € 70,- ontvangen. Eén bon om energiebesparende producten aan te schaffen en een bon speciaal voor ledlampen. Deze waardebonnen kunnen gebruikt worden tot 31 mei. In totaal is er nog een budget van € 233.689,- beschikbaar. Als het budget op is, vervalt deze actie. 

 

 

Woningeigenaren helpen

De gemeente Waadhoeke wil met deze acties woningeigenaren helpen de energielasten te verlagen én de CO2 emissie in de gemeente terug te dringen. Bewoners met vragen kunnen bellen met de servicedesk van Winst uit je woning op: 023-5836936.

Naar het nieuwsoverzicht
Top