Twee rotondes bij Dronryp eind juni drie dagen dicht voor verkeer
dinsdag 18 juni 2024

Twee rotondes bij Dronryp eind juni drie dagen dicht voor verkeer
 
Van woensdag 26 juni tot en met vrijdag 28 juni wordt er op de Strjitwei bij Dronryp aan de weg gewerkt. Het asfalt op de twee rotondes bij het tankstation van TinQ en de weg die daar tussen ligt, wordt vernieuwd. Dit betekent dat de rotondes en weg drie dagen lang dicht zijn voor al het verkeer. Het fietspad voor fietsers en bromfietsers blijft wel open.
 
Door het werk aan de weg is ook afrit 21 (Dronryp) op de A31 in de richting van Harlingen naar Leeuwarden drie dagen dicht. Het verkeer en de inwoners van Dronryp en Menaam en omgeving krijgen het advies om de omleidingsroutes te volgen. Deze omleidingsroutes zullen met borden worden bekendgemaakt. De rotonde bij industrieterrein De Alde Mar in Dronryp blijft wel open. Deze maakt deel uit van één van die omleidingsroutes.
 
In de winter vallen er geregeld gaten in het asfalt op beide rotondes. Deze worden dan wel aangepakt maar door het afschrapen van 4 cm oud asfalt gevolgd door asfalteerwerkzaamheden moeten deze problemen voor langere tijd verholpen zijn.
Soms voldoet een slijtlaag zoals toegepast bij eerdere werkzaamheden zodat asfalteerwerkzaamheden uitgesteld kunnen worden. Voor beide rotondes en het tussenliggende gedeelte van de Strjitwei is geheel nieuw asfalt noodzakelijk.
 
In eerdere berichtgeving is aangegeven dat de Gemeente heeft voorgenomen om de maximale toegestane snelheid tussen de Westerpolder en de rotonde Skries/Rypsterdyk en een deel van de Strjitwei tot de oprit naar de A31 van 80 naar 60 km/u te verlagen. De hiervoor benodigde werkzaamheden worden ook meteen meegenomen zodat de overlast voor het verkeer beperkt blijft tot drie dagen. 
 
Omleidingsroutes:
  • Verkeer richting Leeuwarden: via rotonde De Alde Mar en Rijksstraatweg naar Franeker en daar de A31 nemen.
  • Andere mogelijkheid: via Baaium, N384 bij Winsum en N359.
Voor meer informatie over het werk aan de weg bij Dronryp, kijk op
 
 
Afbeelding 2 van fotoalbum 'Twee rotondes bij Dronryp eind juni drie dagen dicht voor verkeer' Afbeelding 3 van fotoalbum 'Twee rotondes bij Dronryp eind juni drie dagen dicht voor verkeer'
Naar het nieuwsoverzicht
Top