Gemeentepark in Virtual Reality
zondag 4 juli 2021

Gemeentepark in Virtual Reality

 

Vorig jaar is het gemeentepark naast het gemeentehuis opnieuw ingericht. De plannen daarvoor zijn gemaakt door een werkgroep van inwoners. Met de plaatsing van bordjes met QR-codes deze week is de herinrichting nu helemaal afgerond. Maandag 5 juli laat wethouder Jan Dijkstra het resultaat zien. Door zowel de eigen bril als een Virtual Reality bril.

 

De gemeente is klaar met de herinrichting van het gemeentepark om het gemeentehuis heen. Onderdeel daarvan is het begin van het wandelpad dat bekend staat als het Dreeslaantje. Het gemeentepark staat symbool voor de verschillende landschappen in de gemeente.

 

Ontwerp van de werkgroep

Een werkgroep van inwoners presenteerde begin 2019 het ontwerp voor het vernieuwde gemeentepark. De gemeenteraad stelde het ontwerp vervolgens vast. In het najaar van 2019 is het ontwerp omgezet naar een uitvoeringsplan. Leden van de voormalige werkgroep hebben gecontroleerd of dit voldeed aan de afspraken en vastgesteld dat dat zo was. In februari van 2020 ging de eerste schop in de grond.

 

Heringericht gemeentepark nu officieel klaar

Een opening van het gemeentepark liet vanwege de uitbraak van corona even op zich wachten. Nu ook de bordjes met de QR-codes geplaatst zijn, is de tijd rijp om stil te staan bij de voltooiing van de herinrichting.

 

Gemeentepark in Virtual Reality

Op dit moment groeit en bloeit nog niet alles, maar met behulp van wat technologie kan al worden bekeken hoe het moet worden. Door de QR-codes op de bordjes in de gemeentetuin te scannen, ziet de bezoeker op de mobiele telefoon hoe de gemeentetuin gaat worden en krijgt hij of zij extra informatie. Tijdens de bijeenkomst op 5 juli zijn er speciale VR-brillen beschikbaar die de beelden levensecht maken.

Naar het nieuwsoverzicht
Top