Culturele Commissie Presenteert: Concert Silhouet Combo in d'Alde Wite te Dronryp.
maandag 7 januari 2019

Culturele Commissie Presenteert: Concert Silhouet Combo in d'Alde Wite te Dronryp.

Quintet Silhouet is een combo van 5 enthousiaste en ervaren musici, die een repertoir hebben met een selectie uit meer dan 50 jaar muziek. De band bestaat naast zangeres Mirjam van Slooten uit toetsenist Jan Stedehouder, drummer Wolter Bosscha, basgitarist Simon Brouwer en gitarist Sipke Vos. Jan, Wolter en Simon spelen al vanaf beginjaren zestig samen in o.a. orkest De Quavers, het Stuyvesant Combo en later het combo Jan Stedehouder. Sinds enige tijd vormen zij samen met Mirjam en Sipke Quintet Silhouet.

Zij spelen liedjes die zij zelf mooi vinden. Van de liedjes uit deze drie concerten is onder de naam Bloemerstee een CD uitgegeven, welke in eigen oefenruimte is opgenomen. Hun laatste concert met als titel Wonderful World, hebben zij in november 2017 gehouden in een afgeladen zaal Paal 43 nabij de Kameleonboerderij in Terherne. Ook van dit optreden is een CD uitgebracht.

De liefde voor het maken van muziek is nog steeds aanwezig en het doel van Silhouet is deze muziek te delen met andere mensen. Zij brengen luisterliedjes in allerlei talen, waarbij ook Fries. Mirjam heeft Friese teksten gemaakt op de nummers Vlinders van Dana Winner, Mag Ik Dan Bij Jou van Claudia de Brey en van Samen Zijn van Willeke Alberti. De uitdaging voor de muzikanten is, om de nummers te ontdoen van allerlei overbodige franje en terug te brengen tot de essentie: de kunst van het weglaten!

Naar het nieuwsoverzicht
Top