Oranje Fonds reikt Buurtcadeau uit in Dronryp
woensdag 5 september 2018

Buurten zijn de haarvaten van de samenleving. Lokale organisaties waarbij buurtbewoners elkaar ontmoeten zijn van grote waarde voor de samenhang en veiligheid van Nederland. Vandaar dat het Oranje Fonds extra wil investeren in de buurt. Het Fonds doet dit op allerlei manieren. Het is betrokken bij Burendag en investeert in activiteiten en accommodaties.

 

In Dronryp zijn ze erg blij met het Buurtcadeau. "Het geld van het Oranje Fonds gaan wij investeren in een grote stamtafel waar mensen kunnen aanschuiven voor een kopje koffie, een praatje, een spelletje of gewoon een krantje te lezen. In MFA d'ald skoalle maakt een groep van 17 vrijwilligers het mogelijk om het bibliotheekgedeelte binnen de MFA d'ald skoalle een bredere invulling te geven door elke dinsdag-, woensdag- en vrijdagmorgen open te zijn. Dorpsbewoners, toeristen en lezerspubliek ontmoeten elkaar hier onder het genot van een kopje koffie," aldus – Tjittie Kamminga


bestuurslid van MFA d'ald skoalle .

Het Oranje Fonds steunt sociale initiatieven met geld, kennis en contacten. Afgelopen jaar besteedde het € 30 miljoen aan organisaties die een betrokken samenleving bevorderen in het Koninkrijk der Nederlanden. Door deze bijdragen ontmoeten mensen elkaar of vinden zij een nieuwe plaats in de samenleving. Het Oranje Fonds wordt o.a. gesteund door de Nationale Postcode Loterij, De Nederlandse Loterij en door Vrienden en bedrijven. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn al sinds de oprichting het beschermpaar van het Oranje Fonds.

 

Het Oranje Fonds Buurtcadeau wordt feestelijk uitgereikt op:

Datum/tijd:     Woensdag 5 september om 10:00

Aan:                    MFA d'ald skoalle

Waar:                 Hobbemasingel 17 in Dronryp

Naar het nieuwsoverzicht
Top