Planetenpils
woensdag 31 januari 2018

Planetenpils

Sinds vrijdag 26 januari jl. is Planetenpils een verkooppunt rijker, namelijk Echte Bakker Van der Kloet in Dronrijp. Dronrijp, als geboorteplaats van Eise Eisinga mag tenslotte niet ontbreken in het lijstje van het door hem geïnspireerde biermerk. Want dat Eise Eisinga nog steeds “leeft” in Dronrijp blijkt wel uit het feit door het toneelstuk over hem, als grondlegger van het Planetarium, wat momenteel wordt opgevoerd.

Het assortiment van de bakkerij wordt uitgebreid met zowel Planetenpils als Planetenbier Premium en ook een mooie giftset met een bijpassend glas zal verkrijgbaar zijn. 

Het Planetenpils welke authentiek wordt gebrouwen door de Friese Bierbrouwerij te Bolsward, is een echt hemels biertje, dat wil zeggen een pilsje met een frisse en zachte smaak. Door dit aangename karakter is het voor een ieder zeer toegankelijk. 
Het Planetenbier Premium is een zwaarder bier, namelijk een tarwebier van 8% met nagisting in de fles. 

Het ontwerp is bedacht en uitgewerkt door ontwerpbureau Studio Koeck en IJ en is geheel in stijl met zijn oorsprong: er wordt een knipoog gemaakt naar Eise Eisinga en de kenmerken zijn op meerdere manieren uit te leggen: de sterretjes verwijzen niet alleen naar de planeten, maar ook naar Franeker als ster van de Elfsteden. Saturnus in de vorm van een pompeblêd benadrukt het Friese karakter, maar het toeval wil ook nog eens dat de planeet Saturnus vernoemd is naar de Romeinse god van de landbouw. Eiskoud slaat uiteraard op Eise Eisinga, maar geeft tevens aan dat ie zo het lekkerst smaakt!

Afbeelding 2 van fotoalbum 'Planetenpils' Afbeelding 3 van fotoalbum 'Planetenpils'
Naar het nieuwsoverzicht
Top