CODE ORANJE: 5 tot 15 cm Sneeuw verwacht in het noorden tussen 12.00 en 24.00 uur
zondag 10 december 2017

CODE ORANJE:  5 tot 15 cm Sneeuw verwacht in het noorden tussen 12.00 en 24.00 uur

Winterliefhebbers kunnen vandaag genieten van een pak sneeuw, op veel plaatsen van 5-10 cm vallen, lokaal meer. Vanmiddag gaat de sneeuw in het zuiden over in regen en wordt het 6 graden. Later vanmiddag kan het ook in het midden regenen. In het noorden is het vanmiddag 0 graden en blijft het langer sneeuwen. Morgen valt opnieuw regen of (natte) sneeuw.

Vanavond worden de temperatuurverschillen groter. In Groningen ligt de temperatuur rond het vriespunt en is het nog steeds glad door wat sneeuw of bevriezing. In het midden en zuiden valt nog wat regen en is het met respectievelijk 4 en 7 graden beduidend zachter! Vannacht wordt het op de meeste plaatsen droog. In het uiterste noorden kan het een beetje opklaren en koelt het af naar 0 tot -5 graden. In het midden ligt de temperatuur rond het vriespunt en in het zuiden wordt het niet kouder dan 4 graden.

Morgen komt een nieuw neerslaggebied op Nederland af. In de middag valt opnieuw op veel plaatsen (natte) sneeuw. Het is daarbij waterkoud met 1 graad in het noorden, 2 in het midden en 2-3 in het zuiden.

Naar het nieuwsoverzicht
Top