Evenementen

Midsimmercup

Op dit “vijf tegen vijf” voetbaltoernooi spelen de teams in poules een halve competitie van 15 minuten per wedstrijd. Het mooie is dat het een combinatie van veld- en zaalvoetbal is, waardoor de toeschouwer zich nooit zal vervelen. Deze combinatie zorgt er tevens voor dat er soms verrassende uitslagen te zien zijn. Niemand is bij voorbaat kansloos.

Kijk voor meer informatie op www.midsimmercup.nl.

Rypster Merke

De ‘Rypster Merke’ of ‘Kermis van Dronrijp’ is de grootste dorpskermis van Noord-Nederland naar aantal bezoekers en vindt jaarlijks plaats in mei of juni.
 
De kermis duurt normaal gesproken drie dagen. Het centrum van het dorp wordt ieder jaar gevuld met zo’n 25 tot 30 attracties. De kermis trekt duizenden bezoekers uit de wijde omtrek. Veel van deze bezoekers komen echter niet voor de kermisattracties, maar voor de feesten die gedurende de kermis worden gehouden.
Eens in de vijf jaar duurt de kermis langer om een jubileum te vieren van VvV Sjirk de Wal, die de kermis organiseert.

Hier vind je meer info over het gezelligste feest van het noorden www.rypstermerke.nl.

Skots & Skeef Festival

Stichting Skots en Skeef is een non-profit organisatie die zich tot doel stelt om clubs en verengingen in en rondom Dronryp financieel te steunen. De middelen daartoe worden vrijgemaakt uit de 'winst' van het Skots en Skeef Festival.

Het Skots en Skeef Festival is een ware belevenis met livemuziek van bands uit binnen- en buitenland en verschillende ‘skeve’ activiteiten op het festivalterrein. Het festival vindt jaarlijks plaats op de eerste zaterdag van september van 12.00 tot 00.00 uur.

Sfeer proeven? Ga naar www.skotsenskeeffestival.nl.

Top